čtvrtek 7. května 2015

VOŇAVÉ RUCE...

Při práci v kuchyni pochytí kůže rukou 
nejrůznější pachy, které nechceme nosit s
sebou mezi lidi.

První pomoc nás zachrání.





CITRON 

Vymačkejte si na ruce citronovou šťávu a mněte je mezi sebou jako při mytí. 
Potom opláchněte vodou.

CUKR

1 lžíci cukru a 1 lžíci tekutého mýdla třete mezi dlaněmi, poté opláchněte a osušte.

OCET

Bílý ocet je dobrá zbraň proti zápachu z cibule, je však potřeba si jím dlaně potřít už před loupáním  a krájením.

SŮL

Budete-li mezi rukama mnout kuchyňskou sůl, zbavíte se zápachu cibule a česneku. Pak opět smyjte.

ROZMARÝN

Potřete-li si dlaně snítkou čerstvého rozmarýnu, zbavíte se pachových stop po česneku a cibuli.

ZUBNÍ PASTA

Na navlhčený hadřík nebo žínku vymáčkněte trochu zbuní pasty a vydrhněte si s ní ruce - pryč bude nepříjemný odér, který zanechává práce s čerstvou rybou.

NEREZOVÁ OCEL

Ruce od česneku otírejte o rovný povrch z nerezové oceli - zní to podivně, ale funguje to.

           

4 komentáře:

  1. To je zajímavé :) Přeji hezký den, Álo. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Álo, máte moc hezký blog ... taková příjemná a zajímavá všehochuť.
    Mějte se moc hezky. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško moc děkuji. On ten náš život je taková všehochuť, od všeho trochu a je jen na nás jaký kokteil si namícháme aby nám chutnal.
      Šťastné dny.
      Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála