středa 29. května 2019

Bramboráčky veganské...

Ne, nestává se ze mne ani vegetariánka, natož veganka, ale vyhledala jsem si pro náš oběd recept v kuchařce od Evy Francové, ze které opravdu často čerpám novinky.
Snažím se během týdne vařit bez masa, to připravuji jen o víkendu, a baví mne zkoušet zajímavé recepty, kterými zpestřím náš jídelníček.

A tak jsem nalistovala

Bramboráčky trochu jinak


* brambory
* 1 červená cibule
* 1 lžička soli
* 40 g Hrašky nebo 1 vejce- pak už není jídlo veganské :o) 
* mletý pepř, muškátový oříšek
* bramborový škrob
* olej na smažení

- nastrouháme brambory, osolíme, přidáme Hrašku rozmíchanou v 50 ml vody, nakrájenou cibuli na jemno, pepř a strouhaný muškátový oříšek. Zahustíme bramborovým škrobem na středně husté těsto, smažíme placičky.






K bramboráčkům jsem zvolila jako přílohu vlastní kvašenou zeleninu, muž dal přednost kyselým okurkám.

Doporučuji vyzkoušet, my si pochutnali moc a moc, určitě je brzy využiji i jako přílohu třeba k masové směsi.

Dobrou chuť...


10 komentářů:

  1. Álo, vypadají moc dobře, ale mně by v nich chyběl česnek a majoránka a přebývala cibule:-) - prostě bramborák je bramborák. Ale jako příloha k masové směsi mi přijdou zajímavá obměna (tam by mi česnek asi nechyběl). A červená cibule v nich dělá dojem (aspoň vizuální), že jsou s uzeným ;-).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si také myslela, že nám v nich ten česnek a majoránka bude chybět, ten zvyk je prostě u bramboráků silný. Ale nakonec to tak vůbec nebylo a bylo to moc dobré.
      A s tou cibulí mne to napadlo úplně stejně :o).
      Ála

      Vymazat
  2. Alenko, vypadají zajímavě a určitě chutnaly. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutnaly nám moc a poslední dva jsem já pak nenápadně zbaštila během odpoledne :o).
      Marti měj se hezky.
      Ála

      Vymazat
  3. Já cibuli miluji, nevadí mi ve všech variacích, jak tepelně opracovaná, tak za studena. Ale s touto kombinací v bramborách, mmmh, zajímavé.
    Já bych to jen asi nesmažila, pokusila bych se upéct na pečícím papíru.
    Ale vypadá to lákavě, skutečně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám velmi ráda červenou cibuli za studena, v salátech, do housek a tak. A tahle mi v plackách chutnala také.
      Na pečícím papíru v troubě dělám karbanátky, bramboráčky mne nenapadly, vyzkouším.
      Simi měj se krásně.
      Ála

      Vymazat
  4. Určitě by nám to chutnalo. Já zase někdy pro obměnu dělám placičky z brambor a mrkve. Nastrouhat, vejce, sůl a dochutit kořením dle svého.
    Hezký den, Alenko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Hani, s mrkví jsem nikde nezaznamenala, to musím vyzkoušet. A mouku nedáváš žádnou?
      Krásný den.
      Ála

      Vymazat
  5. Proč ne! Vypadají skvěle, chutnaly by nepochybně i u nás!
    Alenko, děkuji za recept a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála