čtvrtek 27. prosince 2018

Žampionová paštika...

je vyzkoušená na mých kamarádkách při našem předvánočním posezení a protože měla veliký úspěch, o čemž svědčily prázdné mističky, podělím se s receptem od kuchařky ze Svatojánu i s vámi.
Ani jedna z nich nepoznala, že v paštice je luštěnina, dokud jsem jim to neprozradila.




Žampionová paštika

* 100 g červené čočky
* 100 g vlašských ořechů 
* 2 stroužky česneku a 1 šalotka
* 250 g čerstvých žampionů
* 2 lžíce sušených rajčat nakládaných v oleji

Výhoda červené čočky je, že ji nemusíme předem namáčet, jenom ji propláchneme v sítku.
Uvaříme ji do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Ořechy rozmixujeme v robotu na velmi jemno, až se dělá oříšková pasta.
V pánvičce na trošce olivového oleje necháme změknout šalotku a česnek, přidáme pokrájené žampiony a restujeme asi 15 minut,
Vše dáme do mixeru, přidáme pokrájená rajčata (bez oleje), osolíme, opepříme a vše rozmixujeme dohladka.



Dobrou chuť...


20 komentářů:

  1. Alenko, paštika vypadá skvostně. Já jsem zatím vyráběla jen játrovou. Měj pěkné dny.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Také jsem Marti vždy dělala jenom z kuřecích jater, ale tahle je opravdu chuťově vynikající.
      Ála

      Smazat
  2. To musi být delikatesa. Červenou čočku bych mohla jíst každý den, tak děkuji za nový recept.
    Měj se hezky. Eva

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Také červenou čočku hodně používám, je chutná, nemusí se namáčet. A v paštice ji kamarádky vůbec nepoznaly.
      Ála

      Smazat
  3. Alenko, tedy kdybych doma měla žampiony, hned ji jdu připravit. Vypadá opravdu skvěle!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Však až si je koupíš Helenko, myslím, že vyzkoušíš. Samotnou mne překvapila její chuť.
      Měj se hezky.
      Ála

      Smazat
  4. Přesně tak Alenko, kdybych měla doma žampiony tak bych jí uvařila. :-D zatím jsem jen zvládla indické kuře, nad rámec klasiky. Přeji krásné dny. :-D

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Aničko, vyzkoušej až žampiony doma budou, paštika ti určitě bude chutnat.
      Měj krásné dny.
      Ála

      Smazat
  5. Taky nemám doma červenou čočku, takže receptík si uložím. Ale co nejdříve tuto paštičku zkusím.
    Měj hezké dny, Alenko!
    Hanka

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Hani, vyzkoušej, je to zase něco úplně jiného než když ji uděláme třeba z jater.
      Krásné dny ti přeji.
      Ála

      Smazat
  6. Alenko!!
    Vynikající recept-ukládám!!! a děkuji!!
    Měj krásný den Jarka

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Kuchařka ze Svatojánu nezklame a každou chvilku zkouším něco nového od ní. Baví mne to.
      Jarko přeji ti pohodové dny.
      Ála

      Smazat
  7. Dokonalé, ukládám. / dneska jsem koupila dvě balení červené čočky !, aniž bych věděla o tvém receptu, je u nás žádaná /

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Také ji mám neustále v zásobě, používám ji často i do polévek.
      Simi měj se hezky.
      Ála

      Smazat
  8. Alenko, tak ta vypadá báječně. Určitě vyzkouším :)
    Měj prima dny. Petra

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej Péťo, pokud ti nevadí luštěniny, bude chutnat :O).
      Hezké dny i tobě.
      Ála

      Smazat
  9. Álo, díky za recept, určitě ho někdy vyzkouším. Myslím, že tohle je přesně jeden ze způsobů, ve kterém jsem schopna konzumovat luštěniny ;-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Tak to je paštika pro tebe jak dělaná. Alespoň touto formou si můžeš luštěninu dopřát.
      Měj se hezky.
      Ála

      Smazat
  10. To vypada výborně.....čtu to před obědem a kričí mi v břiše :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se. Prohlížet si fotky s jídlem před obědem :o).
      Ála

      Smazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála