pondělí 7. května 2018

Zapečené těstoviny...

jsou výborným rychlým obědem a rychlé vaření já nyní potřebuji, když veškerý čas  trávím na zahradě.
Často se mi stává, že večer před usnutím si přemýšlím o tom, co druhý den uvařím, ale občas také ještě dopoledne nevím co budeme jíst :o).
Tuto variantu zapečených těstovin jsem již dlouho nepřipravila a tak jsem okamžitě nápad přivítala.

Zapečené těstoviny se zelím a houbami



* těstoviny
* namočené sušené houby v horké vodě
* 1 cibule
* asi čtvrtka z malé hlávky bílého zelí
* sýr na strouhání

Dáme si vařit těstoviny, mezitím si na drobně pokrájené cibuli dusíme houby, které podléváme vodou, ve které se máčely.
Pokrájíme na nudličky zelí a mírně zalité vodou chvíli podusíme, osolíme, dochutíme octem a cukrem (jak kdo má rád).
Uvařené těstoviny dáme do zapékací mísy, přidáme podušené houby a zelí, promícháme a posypeme strouhaným sýrem.
Zapečeme v troubě do zlatova.




Třeba se vám bude tento recept hodit :o).



A venku, na čerstvém vzduchu, chutná nejlépe...





24 komentářů:

  1. Mňam to musela být dobrota- taky dělám těstoviny s houbami, ale zelí jsem nikdy nedala - musím vyzkoušet. Díky za inspiraci.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové šťavnaté díky zelí.
      Hezký den.
      Ála

      Vymazat
  2. Alenko, já taková jídla miluji. Bohužel můj muž těstoviny od vojny nesnáší a v tom je potíž. Občas v létě si je připravím, když jsou čerstvé houby, ale spíš se v chutích podřizuji rodině..Děláš mi chutě:o)! Měj se moc krásně. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těstoviny nesnáší? To vůbec lze?:o)))
      Tak to je veliká škoda, protože s těstovinami se dá připravit mnoho chutných jídel a já si vůbec neumím představit, že bychom je v jídelníčku neměli.
      Inko měj se hezky.
      Ála

      Vymazat
  3. Spojit houby se zelím by mě nenapadlo, ale proč ne. Já do zapékaných těstovin přidávám kysané zelí. Dodá jim úžasnou šťavnatost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kysaným zelím a krůtím masem či kuřecím také zapékám, máme zelí jako takové moc rádi.
      Míšo měj hezký den.
      Ála

      Vymazat
  4. Těstoviny dělám často, ale se zelím jsem je ještě nedělala. Takže recept od Tebe obohatí náš jídelníček :-)-
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsemj ráda, že recept přijde Hani vhod.
      Krásné dny.
      Ála

      Vymazat
  5. Álo, ani mne by nenapadlo zkombinovat houby a zelí, ale může to být výborné. Hlavně je to rychlovka a ta stojí za vyzkoušení. Houby v mrazáku ještě mám. :o)
    Měj krásné dny. D:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je to již letitý recept a všem nám moc chutná. A právě - ta rychlovka :o)).
      Dášo, měj se hezky a pokud budeš vařit, ať vám chutná.
      Ála

      Vymazat
  6. Vyzkousim...testoviny mam rada..Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jsou Ilonko také oblíbené a velmi :o)).
      Ála

      Vymazat
  7. Houby s těstovinami děláme docela často (máme z loňska spoustu hub v mrazáku, tak je musíme pře sezónou spotřebovat ;-). Většinou je ani nezapékám, jen houby orestuji s česnekem (se spoustou česneku :-D) a pak promíchám se špagetami a sypeme seýr parmazánovitého typu (aktuálně Grana Padano). To je teprve rychlovka :-) - většinou na ni dojde, dkyž jdu pozdě z práce a nestíhám nakoupit. Na tohle jídlo mám suroviny všechny doma v zásobě :-D. Se zelím asi experimentovat nebudu (i když manželovi by to asi chutnalo) - já ho v tepelné úpravě nerada.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grana Padano je náš oblíbený sýr na těstoviny :o)). U nás zelí chutná všem - jak kysané, tak hlávkové, takže jíme často. A houby z mrazáku jsem spotřebovala jako první, nyní jsou na řadě sušené.
      Stáni měj prima dny.
      Ála

      Vymazat
  8. Alenko to je mňamka 😊, ráda vyzkouším.U nás těstoviny můžeme a se zelím je neznáme..Radi ochutnáme.Moc děkuji za recept.
    Posílám mnoho pozdravů a přání krásných dnů.Z ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko, já skoro váhala, zda tento obyčejný recept mám vůbec na blog zveřejnit a jsem překvapená, že není až tak známý. Tak ať chutná :o)).
      Měj krásné a pohodové dny.
      Ála

      Vymazat
  9. Alenko, tak taková jídla máme moc rádi. A sušené houby i mnohem vic, než čerstvé. Dávají jídlu nějak víc té houbové vůně, zdá se mi....
    Měj se báječně a díky za recept na prima rychlovku.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také miluji sušené houby, pod maso jsou naprosto báječné a ty spojené vzpomínky, když jsme je sbírali :o))).
      Péti, doufám, že bude chutnat.
      Ála

      Vymazat
  10. Sušených hub ještě pár mám, tak by se mohly hodit:-). Kombinace s hlávkovým zelím může být zajímavá a hlavně...je to rychlovka:-).
    Super tip, Alenko.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, je to fakt obyčejný recept, rychlý a opravdu vyzkoušený, že je chutný, tak pokud vyzkoušíš, ať vám chutná.
      Krásné dny ti přeji.
      Ála

      Vymazat
  11. Alenko, já jsem na tom někdy podobně. Vyndané maso z mrazáku a nevím, co s tím :-) Tvoje rychlovka vypadá chutně. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, já nyní jedu v rychlovkách :o)) a oprašuji osvědčené rychlé recepty.
      Přeji ti co nejpohodovější dny.
      Ála

      Vymazat
  12. Alenko, tedy mňam! To musí být dobrota. U nás dělala babička nudle s houbama a zelí to jistě nezkazí!
    Měj hezký večer a neztrhej se na zahradě!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je Helenko takové to "velmi jedlé" jídlo. Nestále vidličkou uzobáváš :o)). U nás zelí prostě chybět nemůže. A hlávkové zelí v polévkách je naprosto úžasné.
      Na zahradě se totálně odrovnávám tak, že když se položím večer do vodorovné polohy do postele, je mi nejlépe :o)). Ale už se to blíží ke zdárnému konci.
      Měj se moc hezky.
      Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála