středa 13. prosince 2017

A ZASE HOUSKY...

v  novém kabátku.
Tedy podle nového receptu, který mne zlákal k vyzkoušení 
na blogu u Pavly - Keramika Lavender.


K mouce se přidává bílý jogurt a housky jsou naprosto skvělé, vláčné, nadýchané.
Prostě větší level :o))).
Peču každý třetí den, manžel chválí a chválí, já se pyšním a dmu, a držím se stolu, abych si další housku k snídani nepřidala.


Pavla na blogu má i fotonávod jak jednoduše uplést housku z jednoho vyváleného hada, z dané várky si jich uválím osm a pak už jenom zaplétám.
Jde to jednoduše, ale zjistila jsem, že jsem si to nějak v hlavě zmotala a otáčím smyčku na druhou stranu, takže je nemám tak hezké jako ona. Ale už se lepším.


Tyto jsou pečené pouze z hladké mouky, ale u Pavly je i recept na celozrnné.

A já dnes opět zadělávám...

16 komentářů:

  1. Alenko,abych se přiznala peču vše možné,ale housky jsem dělala snad jen párkrát a vlastně nevim proč je nedělám pravidelně?!Takže diky za osvědčený recept,zkusim.Peknou středu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to chce prostě Ilonko vyzkoušet. Já už je dělám celkem "lehce", je to pro mne již rychlovka, což je pak výhoda. A prostě to domácí pečivo je fakt chutné i druhý den, do třetího nikdy nezbude :o). A tenhle recept je opravdu zatím nejlepší.
      Měj prima den.
      Ála

      Vymazat
  2. Zdravím Alenko, asi po sto letech :-). Housky vypadají báječně a chutnají báječně. Taky je máme moc rádi a nedá to moc práce. Já si "vypekla " vlastní recept, kdy mám housky měkké a vydrží, ale tyto jhousky od Ditty P., jsou prostě nejlepší, to sádlo a bílý jogurt jim dodá nejen chuť, ale i vláčnost a s těstem se krásně pracuje (já někdy přidávám do těsta sušený česnek, což nění na marmeládu, ale oni se vždy sní hned čerstvé).Krásné svátky, pěčení zdar :-)))), Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, zdravím tě a zrovna asi před třemi dny jsem k tobě nakoukla, zda mi něco neuteklo, i když tě mám v oblíbených a zobrazil by se mi nový příspěvek. Ale asi není tolik času na blog, viď?
      Tak on je to původně recept od Dity P.? No a jak pěkně koluje :o). V sobotu máme zabíjačku, tak pak budu mít i to sádlo, zatím jsem přidala olej místo něj.
      Kájo, měj pohodové adventní dny.
      Ála

      Vymazat
  3. Ali, housky vypadají skvělě, mňam. určitě vyzkouším.
    Měj se krásně a užívej si adventní dny.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, vyzkoušej a už je budeš péct neustále, jsou tak chutné :o)).
      Měj pohodové dny.
      Ála

      Vymazat
  4. Alenko, tak takové domácí houstičky třeba s máslem a marmeládou bych hned ochutnala, vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO co ti budu povídat Lucko - domácí marmeláda, třeba jahodová, je s touto houskou naprostá delikatesa, to má nejraději můj muž.
      Měj se hezky.
      Ála

      Vymazat
  5. Houstičky jedna báseň. Za zkoušku to stojí. Že já jsem se sem do toho světa blogů nacpala !!! Teď musím pořád něco zkoušet :-)
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, také zkouším nějaké novoty :o))). Ale alespoň jsou ty dny pestré Hani.
      Pěkný večer.
      Ála

      Vymazat
  6. Vypadají výborně. Budu muset taky někdy vyzkoušet. Ale nejspíš je to předsevzetí do příštího roku - před svátku už to asi nestihnu (a o svátcích to taky moc nevidím)
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezaberou moc času :o), až budeš mít náladu a vyzkoušíš je, uvidíš.
      Pěkné dny Stáni.
      Ála

      Vymazat
  7. Alenko, vypadá skvěle! Nějaké s jogurtem jsem už pekla, ráda vyzkouším i ty tvoje.
    A ještě k těm stánků. Jistě vliv na to, že jsou prázdné má i EET. Navzdory vší propagandě jsou náklady značné, zvláště pro lidi, kteří prodávají jen občas.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mne také napadlo, ale letos to ještě pro stánkový prodej snad neplatí, nebo ano? Už se v tom přestávám vyznávat.
      Helenko, měj se hezky.
      Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála