úterý 2. února 2016

ITALSKÉ DOBROTY...

jsme mohli ochutnávat v sobotu, kdy jsme šli s kamarády na Italský večer.
Pomalu jsem celý den nejedla, abych si mohla dopřát jak předkrm, tak hlavní jídlo a nakonec si vybrat i dezert.
Sraz jsme měli už na šestou hodinu, abychom se necpali úplně na noc, ale moc to nepomohlo, hekali jsme stejně :o).
Každý z nás si vybral jiné jídlo a tak jsme alespoň očima mohli obdivovat porce ostatních.

- předkrm grilované krevety -     

-předkrm bylinkový tataráček -  
 Většina si vybrala tyto dva předkrmy, ač jich v nabídce bylo vícero.

- hovězí steak s grilovanou kukuřicí -
-hovězí steak s grilovanou sicilskou zeleninou a pikantním italským salámem -

- fettuccine s lososem -

- gnocchi s kuřecím masem -

- vepřová panenka plněná chilli papričkou , v pozadí krémové rizoto s houbami-

Z hlavních jídel jsme vybírali dlouhou :o), chuť byla na vše !!
 
- panna cotta v kokosovém závoji -

Než jsme byli schopni si objednat dezert, zbyly v kuchyni už pouze poslední čtyři porce panna cotty a tak jsme se o ně rozdělili.



My ženy jsme k jídlu popíjely italské bílé víno a Prosecco-Bellini,
 míchaný nápoj z broskvové dřeně a šumivého vína, které je pravou italskou specialitou a velmi mi chutnalo.

- ilustrační foto, nestihla jsem nafotit :o)) -

Pánové zůstali spíše u českého piva, jen můj muž si dal také sklenku Prosecca, ten totiž musí ochutnat všechno :o)).
 

Uff, bylo to náročné, jídlo výborné a my s mužem byli docela rádi, že to máme domů kus cesty a že se, ještě před uložením do postelí, projdeme.

Nový provozovatel místního hotelu se snaží nalákat zákazníky na dobrou kuchyň, dělá jednou za měsíc večery na určité téma a to je příjemné zpestření.

Mexiko nám "uteklo" loni na podzim a to mne mrzelo. 

Tak snad se bude opakovat... 

 

10 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Však také byly, olizovali jsme se až za ušima :o))).

      Vymazat
  2. To je super zážitek! Posedět s přáteli a ochutnat něco nového a zajímavého. To by se mi taky moc líbilo.
    Pa pa, Klárka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Klárko, dva příjemné zážitky spojené do jednoho večera. A to mám moc ráda.
      Pa Ála

      Vymazat
  3. Alenko, Klárka to napsala přesně ...
    Máš se zase na co těšit a to je ono ... i to divadlo minule musel být zážitek ...
    Hezké dny ti přeju. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koncem února by měl být večer rybích specialit, tak už se těším nyní Jarko, ryby mám velmi ráda.
      I tobě hezké dny.
      Ála

      Vymazat
  4. Věřím, že jste si pochutnali. Jídlo vypadá úžasně a když se jí v dobré náladě s kamarády, tak to nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím Ali, to je vždy tak parádní pocit a nechybí plno smíchu a dobré nálady.
      Měj se hezky.
      Ála

      Vymazat
  5. Alenko, ještě jsem neobědvala, tak nad těmi obrázky a tvým popisem jen vzdychám... Bellini jsme poprve ochutnali před lety v Benátkách a od té doby si ho v létě děláme doma - mňam.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si ho určitě doma vyzkouším, na léto je jak dělaný, už se těším :o) Helenko.
      pa Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála