sobota 27. února 2016

HOVĚZÍ NA ČESNEKU...

se špenátem a a bramborovými špalíčky.

Tip na nedělní oběd.



Máme v mrazáku ještě několik porcí hovězího masa přímo od farmáře a tak střídám o nedělích maso hovězí s vepřovým ze zabijačky :o), abych všechny zásoby brzy zpracovala. Musím říct, že to hovězí maso je prostě lepší, chutnější, rychle měkké, šťavnaté.
Jakmile budeme mít opět možnost si hovězí zakoupit, neváhám a udělám zásoby znovu.

Špalík zadního masa orestuji ze všech stran na oleji, nechám ho pěkně zatáhnout, osolím, opepřím, mírně podleji a dám péct do trouby. Maso v troubě obracím a případně přilévám horkou vodu či vývar.
Když je maso měkké (píchnu doprostřed dlouhou vidličkou), do šťávy přidám dostatek rozdrceného česneku. Maso vyndám a šťávu zahustím hladkou moukou (to když je nás hodně, abych měla dostatek na přelití).

Příprava špenátu je jednoduchá a každý z nás má ten svůj způsob v oblibě, takže je zbytečné tady popisovat jak ho dělám já :o)).

Bramborové noky jsou z klasického bramborového těsta, připravím si kousky, které vyválím na "hada", nožem odkrajuji špalíčky a ty vařím na páře v parním hrnci.

Já to stále říkám, že prostě nemůžu být vegetarián.

Jak bych se mohla připravit o takové dobroty ...?

 

12 komentářů:

  1. Hovězí maso je moje nejoblíbenější. Zítra budou Španělský ptáčci :-)

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám také ráda, hm takový dobře připravený biftek nebo tatarák... :o))

      Vymazat
  2. Aľčo dobrý den,máte nějaké zkušenosti s pomalým hrncem?Vaše stránky jsou tak inspirativní,že je navštěvuji každý den a čekám,"co je nového!.Ať Vám elán vydrží co nejdéle.Zdraví babiEva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Evo, děkuji za vaše návštěvy na mém blogu a moc mne těší,že hledáte zde insipiraci. Pomalý hrnec nevlastním, zkušenosti s ním nemám, ale zkuste se podívat na stránky MOniky Brýdové, vpravo nahoře si napište do vyhledávače - pomalý hrnec - a ona tam má i recepty a popsané zkušenosti s vařením v něm.
      http://www.brydova.cz/
      Přeji vám krásné dny.
      Ála

      Vymazat
    2. Alenko děkuji,stránky M.Brýdové znám,ale zajímal mne i názor někoho jiného.Mám též "kumbálek" na šití,žehlení atd.,který moje vnučka "pokřtila" na šijovnu.Trávím tam kouzelné chvilky bez televize,při vlastním výběru hudby.Přejme si hodně krásných chvil Eva z Kraslic

      Vymazat
    3. Já jsem si tam přenesla rádio, na kterém mohu přehrávat ještě staré LP desky (kdysi jsme ho dostali od kluků k vánocům). Nevím proč jsem to již neudělala dřív. Je to taková pohodička :o))
      Tak ať se nám v našich "šijovnách" dílo daří.
      Ála

      Vymazat
  3. Alenko, nám by u vás chutnalo :o)
    Moc děkuji za všechny octové informace a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko někdy je ta klasika hodně dobrá, že? Měj se krásně.
      Ála

      Vymazat
  4. To je dobrý! :-D Další modifikace na bramborové knedlíky, díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dobrý :o), taková malá změna v příloze, hezky to na talíři vypadá a jsou rychle uvařené.
      Přeji Andreo hezké dny.
      Ála

      Vymazat
  5. Ali, zeleninu mám ráda, ale nemohla bych být vegetarián.
    Hovězí mám ráda, ale nedělám ho často.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám přesně tak Ali, zeleninu zařazuji do jídelníčku velmi často, v týdnu vařím hodně jednoduchá, lehká jídla, ale o víkendu musí být pořádné maso. Hovězí míváme nyní častěji, protože jsme nakoupili maso přímo od farmáře a jsou zásoby v mrazáku. Lepší cena, lepší kvalita :o)).
      Měj se hezky.
      Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála