pátek 20. listopadu 2015

KARÍ S KVĚTÁKEM A MRKVÍ...

nebo-li - zeleniny není nikdy dost.

Jsem ráda, že i když v mé rodině je naprostá převaha mužů, jedí zeleninu, luštěniny velmi rádi. Vypočítala bych na prstech jedné ruky jídla, která rádi nemají či se jim naprosto vyhýbají.
Vzhledem k tomu mohu vařit pestře, mohu zkoušet nové recepty, mohu experimentovat. Jsou to moji milí,vděční strávníci :o)).

Například květák je vděčná zelenina, u které vždy najdu recept, který neznám a který jsem ještě nevařila.
Každý den nahlížím na blog Kuchařky ze Svatojánu a zajímavé recepty si ukládám, neboť její variace na zeleninová jídla jsou snad nekonečná a to mne baví. A zde jsem také objevila 

Karí s květákem a mrkví


 Připravíme si rýži jak jsme zvyklé (já používám rýžovar), jen k ní přidáme 100 g rozinek sultánek a lžičku kari.

Jeden květák rozebereme na růžičky, asi 4 mrkve pokrájíme na špalíčky.
V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, lžičku kari a jednu nadrcenou chilli papričku. Přidáme zeleninu, zalijeme 250 ml zeleninového vývaru a dusíme do poloměkka, zelenina musí zůstat křupavá !
Vmícháme 150 g smetany, 300 g nakrájeného ananasu (může být kompotovaný), prohřejeme a vmícháme šťávu z půlky citronu a osolíme.

 Jednoduché, rychlé a velmi chutné.
Můj muž má rád nasládlá jídla, takže došlo na přidávání...

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála