sobota 13. června 2015

POLÉVKA CIBULAČKA , trochu jinak...

... jak ji vaří má sestra.
Vzhledem k tomu, že mi moc chutnala, musela
jsem ji začít vařit i u nás doma stejně.


Recept je jednoduchý :
 
dostatek cibule pokrájené na měsíčky
orestujeme na trošce oleje nebo másla,
stále mícháme do mírného zhnědnutí,
zaprášíme 1-2 lžícemi mouky
(dávám celozrnnou špaldovou),
pak zalijeme vodou a vaříme do změknutí,
já přiliji trochu bílého vína,
do hotové polévky vložím předem uvařené kroupy
a na talíři si zdobíme sýrem...
 
 
 
 

4 komentáře:

  1. Alenko, kroupy máme rádi, tak určitě vyzkouším. I když dneska to vidím na nějakou studenou, okurkovou nebo rajčatovou, nebo spíš žádnou :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já opět kroupy začínám zařazovat do jídelníčku, používala jsem spíš krupky. A nyní v nové kuchařce mám tolik zajímavých receptů na jídla z luštěnin, to se těším.
      Ála

      Vymazat
  2. Alenko, chtěla jsem začít přesně jako Helenka výše - kroupy milujeme, tak polévku určitě vyzkouším. Jinak si říkám - bez cibule by to v kuchyni snad ani nešlo...
    Měj se fajn. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, cibule mám obrovskou spotřebu. Míváme zásoby na zimu od dědy, který ji pěstuje, my jsme loni vypěstovali 17 kg cibule své a po zimě už jsme několikrát dokupovali :o)).
      Krásné dny.
      Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála