úterý 23. června 2015

MRKVOVÝ KRÉM SE ZÁZVOREM...


a recept jsem si našla v Kuchařce ze Svatojánu.


Jak už jsem několikrát zmiňovala, velice rádi jíme polévky
a tak vyhledávám stále nové a nové recepty.

Zde další, který opravdu velmi chutnal nám všem.

Recept pro zájemkyně :

2 lžíce másla
1 cibule
čerstvý zázvor - malý kousek
3/4 kila mrkve
1 l zeleninového vývaru (dala jsem kostku přímo do polévky)
100 ml mléka
150 g čerstvého smetanového sýra (dala jsem Lučinu)
sůl, pepř, petrželka
150g bílého jogurtu

- na másle osmahnout cibuli, nastrouhaný zázvor a mrkec na kolečka,
vaříme asi 20 minut, vyjmeme třetinu mrkve, polévku rozmixujeme,
přidáme mléko a sýr, necháme v polévce rozpustit.
Sejmeme z plotýnky, vmícháme zpět vyjmutou mrkev, přidáme čerstvě mletý 
pepř, osolíme.
V receptu bylo  napsáno, že bílý jogurt vmícháme celý do polévky, my jsme si
každý dal trochu přímo na talíř a ozdobila jsem snítky zelené petrželky.

Toť vše, rychlé, jednoduché, chutné...

 

6 komentářů:

  1. Alenko, eleninové polévky, to je naše, budu muset vyzkoušet i tuto tvou polévku. Moc děkuji za tip! Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To my právě také máme moc rádi a tak každou novinku vítáme a tato se přiřadila k našim oblíbeným okamžitě.
      Krásné dny Radu.
      Ála

      Vymazat
  2. Alenko, dělám ji vlastně stejně, jen dávám lžičku medu a pár kapek citronové šťávy. Nakonec dekoruji krémovým balsamicem. Je výborná!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji dělávám s kari a kurkumou a tuhle se zázvorem jsem vařila poprvé. A opět velmi chutnala nám všem. Jedna ingredience a chuťové pohárky se mají líbezně. Med a pár kapek citronu - určitě přidám příště také. Díky za tip.
      Krásné dny Helenko.
      Ála

      Vymazat
  3. Alenko i já se přidám. Také jsem ji poprvé zkoušela se zázvorem a musím říct - chutnala nám doma všem. Nějak jsem se stala po zimě závislá na zázvoru :-)
    Měj se moc hezky.Z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám stále více zázvor v oblibě, jak při vaření tak hlavně do vynikajících čajů.
      Krásné dny a snad již s přibývajícím oteplením.
      Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála