úterý 30. června 2015

JUKNU DO LEDNICE a vařím oběd...

Občas po nahlédnutí do lednice je nutné zpracovat zbývající zeleninu včas.
Pak přichází vaření na hluboké pánvi.
Já jsem vyndala
 celer,
 naše poslední bílé kedlubínky, 
jednu papriku bílou,
jednu papriku červenou,
 jednu malou cuketu,
 jeden lilek, 
zbytek pórku
 a v plechovce zbylou šťávu z nakládaných rajčat.




To je tolik věcí na dobrý oběd, že jsem rozehřála olivový olej v pánvi Wok, 
bílou a červenou cibuli jsem nakrájela na dílky, nechala změknout,
zasypala oregánem, nechala rozvonět, nakrájela kousek česnekové natě ze záhonu.
Mezitím dala vypotit osolená kolečka lilku.
Ostatní ingredience jsem nakrájela na malé nudličky
a přidávala do pánve.
Totéž jsem následně provedla i s lilkem
Osolila, mírně opepřila, zalila rajčatovou šťávou
a chvilku restovala.
Zeleninu jsem kontrolovala, aby byla křupavá a ne rozvařená (to není příliš dobré).
Ke konci jsem přidala pórek, čerstvou bazalku a čerstvé koriandrové lítečky.
Hotovo.

Uvařila jsem těstoviny a aby to nebylo totálně vegetariánské, osmažila jsem malé plátky anglické slaniny, které jsem dala na směs a zasypala sýrem.

 






 

6 komentářů:

  1. Mnam,přesně takováto jídla já můžu na kila, pěkně zamíchat, lžičku a už se to papká:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně je to rychlé, chutné a většinou i pěkné množství :o))

      Vymazat
  2. Ali, tahle jídla "co dům dal" miluju. a když se k tomu ještě oběhne zahrada a přitrhne tam to a tam ono, mňam.
    jo a k minulém příspěvku, tenhle protikomárový citron si děláme doma a funguje to.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také, a když už se může utrhnout ve skleníku okurka, paprika, venku rajče, cuketa atd. - no lahoda.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála