neděle 24. května 2015

KUŘE NAPŮL...

Takové dvoukilové domácí kuře se nám mrazilo v mrazáku a čekalo až na něj dojde řada v mé kuchyni.
Rozhodovala jsem se jak ho co nejrychleji zpracuji. Občas si ráda navařím "dopředu", abych si ulehčila práci při vaření.

A tak jsem milé kuře rozpůlila a jednu polovinu zpracovala na klasickou omáčku - Kuře na paprice s rýží.




Tu druhou půlku jsem rozkrájela na kousky a upekla - Kuře na bylinkách s bramborem.

Bylo na dva dny vařeno.

Podobně vařím hlavně v létě, kdy nechci trávit příliš mnoho času v kuchyni a mým mužským ohřívané jídlo naštěstí nevadí.
V letním čase také dost využívám zahradní plynový gril, který má i plotýnku s hořákem a kde můžu uvařit super oběd venku. To prostě miluji, být celý den na zahradě. Loni jsem venku smažila lívance a náš Matýsek seděl u stolu, před sebou talíř, vedle mističky s marmeládami, a já nestíhala dávat těsto do lívanečníku :o)). Moc se mu to líbilo.

Já jen doufám, že letošní léto bude krásné, teplé, příjemné.

Už nyní se těším...


 

 

 

 

6 komentářů:

  1. Kuře na paprice- nejoblíbenější jídlo mého muže :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mnam,kuře či slepičku na paprice mi dělala moje zlatá babička a to ještě s domácky udělaným houskovým knedlíkem, to byla dobrotečka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ano, vzpomínky na zlaté babičky - tak ty já nemám bohužel, už jsem žádnou nezažila. Tak jen doufám, že naši vnoučci budou jednou vzpomínat na mne :o).
      Krásné dny.
      Ála

      Vymazat
  3. Taky to tak dělám, a někdy zbyde i na třetí den na rizoto:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pak "vyhráno" na tři dny, bezvadné... :o).
      Krásné dny.
      Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála