sobota 14. března 2015

JAK SE MI DAŘILO A ZASE NEDAŘILO...

v pátek a sobotu.
Znáte to když je den blbec ?
Tak takhle jsem si dnes připadala když jsem se začala vrtět v kuchyni.
V pátek navečer jsem se ptala co mám upéct.
Syn s úsměvem na rtech nahlásil Míša řezy, jako naschvál!
Já je pekla snad dvakrát a vždy jsem měla nějaký úděsný recept, že jsem tu placku měla nizoučkou, nic nadýchaného.
Začala jsem mít na ně averzi.
Muž že prý by si dal jablkové lívance.
A když jsme v pátek byli na nákupu, sáhl po brokolici, že 
bych mohla udělat polévku.
Dobrá, chlapci, dobrá...
Rozhodla jsem se, že raději v pátek upeču bábovku, kdyby
opět nevyšli míšani.
Sáhla jsem po receptu od
a její Mrkvovo jablečnou bábovku.
Ta dopadla skvěle.
 

Pak jsem chtěla vyzkoušet domácí jogurt,
recept jsem měla od Martiny
vše jsem zpracovala, dala do sklenek, do termotašky,
do dek a nechala do rána.
 

A když jsem byla u těch dobrot a zdravých věcí, 
musela jsem ještě připravit
petrželový vývar na pročištění ledvin
recept mi poslala kamarádka
na mail.
 
 Pak už se mi zdálo, že bych toho měla
nechat a pokračovat v sobotu.

V sobotu ráno manžel posnídal bábovku, chutnala.
Vytáhla jsem jogurty, vypadaly úžasně i pěkně hutné.
Nalila jsem petrželový vývar (má se vypít denně sklenka), 
já to vypila v pohodě, muž vyváděl, že je to hnusný (nemá rád
petržel ani v polévce - to jsem čekala, ale vypil to). 

Dala jsem vařit brokolici s bramborem.

Pak jsem v receptech našla

Mléčný řez bez mouky
od Moniky
U nás na kopečku
 A tak jsem si řekla, ošálím syna a upeču tento řez, náplň je tvarohová
se šlehačkou, to bude výborné, na obrázku lákavé.

Vše jsem zpracovala dle receptu a nalila na pečící papír na velký plech,
dala do trouby, prý na 10 min. při 190°C.
Koukám do trouby a tam stále nízká placička, přitom jsem 
to pak měla rozříznout a naplnit !!
Tušila jsem opět zradu.
V čem dělám chybu ??
Nebudu vás napínat, nebylo co řezat, okraje se mi vysušily,
zbytek dopadl takto :

 Ani jsem šlehačku nešlehala, tvaroh nechala také v lednici,
to by bylo na tu trochu co ze všeho zbylo, zbytečné.

Mezi pečením jsem zpracovala těsto na jablečné lívance.
Ty už jsem dělala několikrát a
tam nebylo pochybení, nasmažila jsem jich hromadu
(na fotce není všechno).

A dáme si k nim ten domácí jogurt, ne ?
Vyndala jsem skleničku z lednice, dala do misky, přisladila
a zamíchala, no už nebyl tuhý, byl víc tekutý 
a na lívancích moc nedržel.
Dobře, dám na stůl ještě marmeládu.

A už jsem začala být bez nálady čím dál víc.





Když jsem pak v kuchyni uklidila, vytřela, 
byla jsem vyšťavená a z hotových produktů
na mne šly spíš mrákoty než radost.
Ale pak jsem si řekla, co smutníš ?
Polévka byla dobrá tak, že skoro nezbylo jak si přidávali,
lívance také mizeli,
bábovka dopadla skvěle...
No a že jogurt zřídnul, moučník je naprd,
to se holt někdy stane.

Kdo nic nedělá, nic nezkazí !

A já jdu hledat nějaký recept na Míša řezy...


P.S. A ještě ke všemu když jsem stahovala fotky do PC zjistila jsem, že jsem měla špatně nastavený foťák, ne na focení v interiéru, takže fotky vypadají hrozně.
No prostě den blbec...
 

14 komentářů:

  1. No Alenko...zvládla jsi toho hodně.
    Je mi líto, že ti jogurt zřídnul, neměl by.
    Lívanečky však vypadají skvěle. Hoď nám sem recept, ať je vyzkoušíme.
    Pa a hezký klidný večer, Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko já myslím, že to bylo třeba mlékem, sice jsem měla plnotučné, čerstvé, ale v krabici. Až si přivezu od farmáře, bude to lepší určitě. Jinak je chutný. A dala jsem Selský z Kunína, jenže člověk dneska už neví co je kde lepší...Ještě přikoupím asi ta probiotika jak jsi psala. A recept dám hned... Ála

      Vymazat
  2. Alčo, Ten mléčný řez jsem dělala stokrát a vždycky je nizoučký, protože se nerozřezává podél ale normálně ho fikneš na půl. Na jednu půlku dáš ten naprosto dokonale výborný kRém a druhou půlkou do přikryješ. A máš originál super mléčný kinder řez:-)

    OdpovědětVymazat
  3. No vidíš jak je info v receptu zavádějící. Já si říkala, jestli to nemělo být tak, ale horší byly ty suché kraje, které se rozlámaly a tak toho bylo hodně málo. Napsala by si mi tvůj recept na HajnaAlena@seznam.cz ? Díky. Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Alenko, a já že snad nespím:o))..tys toho zvládla neskutečně moc!!! Vše vypadá úžasně..Jinak já také vyrábím jogurty, ale mám na to od Vánoc jogurtovač a nedá na něj dopustit! Měj krásný sobotní večer..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Inko ono u těch jogurtů asi záleži hodně na mléku. Naši mladí mají nyní jogurtovač a prý zatím byl jogurt také řídký. Ale určitě to vychytáme... Ála

      Vymazat
  5. Jéje, celý den v kuchyni, jsi pilná kuchařinka:-)))
    Mléčný řez jsem ještě nedělala, petrželový vývar taky ne:-) Lívance se u nás můžou ve velkém a na jogurty mám jogurtovač .... když byly děcka malý, byl v provozu pořád, teď už je to horší:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, občas mne to chytne a udělám ještě tohle, ještě tohle :o)) a pak zjistím, že jsem v té kuchyni nějak moc dlouho . Ála

      Vymazat
  6. Álo,
    díky ti za komentář :-)
    Ano, máš pravdu v Pepcu mají opravdu hodně věcí na děti.
    Také jsem tam při prvním nákupu nechala za ně skoro tisícovku, ale nezapomněla jsem si udělat radost i sobě ;-)
    A pokud chceš dobrý recept na Míša řezy, tak bych tu jeden měla.
    Písni mi email.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi udělala správně, že si myslela i na sebe :o), tak to má být...Ála

      Vymazat
    2. jo ještě email na recept - HajnaAlena@seznam.cz

      Vymazat
  7. a já bych mooooc prosila recept na ty jablečné lívance,moc děkuju iva.hoellmueller@gmail.cz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, recept jsem na uvedený mail odeslala, ale dnes se mi vrátil jako nedoručený, adresu jsem zkontrolovala, chybu jsem neudělala, tak nevím...

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála