pondělí 16. února 2015

MALÁ VYCHYTÁVKA...

na uložení kořenové zeleniny a uzenin.

Uzeniny jíme, ale ne moc často. Preferuji čerstvě nakrájenou uzeninu, vakuovanou nekupuji.
 Jenže když jsem nakoupila v řeznictví třeba na víkend víc druhů (nebo na nějakou oslavu)
a vše uložila do plastových dóz, druhý či třetí den byla kolečka mírně "oslizlá" .
To mi moc vadilo.
Jednou jsem zkusila do krabičky dát na dno obyčejnou papírovou utěrku
(nejraději mám ty z Lidlu, pevnější),
přeložila jsem ji dle velikosti krabičky a teprve na ní vše naskládala.



Mám s tím výbornou zkušenost, už jsem to poradila několika kamarádkám
a byly spokojené.
Uzenina vydržela několik dní v bezvadném stavu.

A tak jsem podobný nápad použila i na kořenovou zeleninu.

Vzhledem k tomu, že nemáme příliš studený sklep a
já každý den vařím, mám ráda zásoby (jak ten syslík). A zelenina mi občas
ve sklepě seschla, scvrkla, nebyla tak pěkná...


Zakoupila jsem uzavíratelné sáčky na umělohmotný zip.
Jednotlivé druhy zeleniny jsem zabalila po kusech opět do výše zmiňované utěrky
a vložila do sáčků.

  



Vzniklé balíčky dám do lednice do spodní přihrádky...

Zelenina si uchová svou svěžest.

A jaké vychytávky máte vy ?

Zdravím.



4 komentáře:

  1. Není mi to jasné-nakrájený salám dáš do krabičky na papírovou utěrku...Vždyť to musí nasáknout, rozbleptat se a napevno slepit, ne? Dobrá, vyzkouším....ale mám z toho smíšené pocity

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidala jsem fotky ohledně uložení uzeniny pro lepší představu. Uzenina si tam hezky sedí v komínkách :o)...

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála