úterý 17. února 2015

...ČAJ...

bez něj si neumím představit den.

S čajem den začínám, s čajem den většinou i končím.

Nejsem čajový všeznalec, nejsem čajový odborník,
 nepraktikuji čajové rituály a obřady, 

mám čaj prostě jen ráda.

Tradiční čaj, černý, zelený a další druhy, je jedním z nejbohatších
přírodních zdrojů antioxidantů.


Bohužel zelený čaj mi po ránu nedělá vůbec dobře, 
proto ho popíjím spíše odpoledne a ne každý mi chutná...
Objevila jsem ale vynikající - Hyson, Premium Ceylon.
A nesmím opomenout japonský zelený čaj
SAYONARA, který popíjím kvůli úpravě krevního tlaku.



Čaje nesladím, pokud mám chuť, tak med a citron do
černého čaje, případně doplnit zázvorem - to je fakt vzpruha.



Kupuji si sypané, ale nepohrdnu ani rychlým čajem ze sáčku, tak jako
většina z nás.
Mám ráda také čaje bylinkové a podle knížky o bylinkách
si ráda i směs namíchám.
A v létě popíjím čaje úžasné z čerstvých bylinek co mi rostou 
na zahradě.
Jen se musím polepšit v sušení na zimu, to stále nějak zanedbávám
a pak si laju, že jsem lajdák :o)).




U lidí pijících každý den čaj byla pravděpodobnost vzniku 
infarktu myokardu o 44% menší.

Takže to asi dělám dobře, že mám čaj tolik ráda...



Ten, kdo promýšlí každý krok, stráví život na jedné noze.

                                                                  čínské přísloví 

   

4 komentáře:

  1. Zelený se zázvorem a citronem je supr:-)
    Z čerstvých bylinek moc nedělám, jak to vidím na zahradě oslintané slimáky, tak to ne:-))) Vracím se zase k pěstování bylinek za oknem, tam se ty potvory nevyškrábou:-D
    Jinak nesuším, dávám do mrazáku, přijde mi to takové čerstvější:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo slimejši, zase si jich užijeme....já hnedka jak vše začne rašit zasypu záhon modrými granulkami a nemilosrdně je ničím. Do mrazáku si dávám zelené koření ze zahrady, bylinky např. jako mátu, meduňku, yzop, šalvěj dáváš taky do mrazáku ? To mne nenapadlo.... Ála

      Vymazat
    2. Z bylinek na čaj mám ráda jen meduňku a mátu. Dělám si i takové malé pytlíčky na svářečce, dám tam mátu, kousek zázvoru a citronu a šup s tím do mrazáku. Pak jen pytlíček vysypu do hrnku nebo do džbánu a nechám rozmrznout. Mám strach, kdybych hned zalila vařící vodou, že mi rupne hrnek:-)) Pak přisypu zelený čaj a zaliju. Ostatní bylinky jdou snad zmrazit také, chce to vyzkoušet a porovnat:-)

      Vymazat
    3. Tak to vyzkouším, to je dobrý nápad... díky. Ála

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a čas, který jste mi věnovali.
Vážím si toho a jsem za to ráda.
Ála